De British Superbikes

De British Superbikes

Nog 14 dagen en de British superbikes komen naar het circuit van Drenthe. De race in Assen is de tweede van de laatste drie wedstrijden. Het is de vijfde keer dat de BSB in Assen wordt gehouden. Ik ,als liefhebber van pure motorsport, heb natuurlijk gelijk kaartjes gekocht. Dit is al het vierde jaar dat ik erbij ben, en ook dit jaar wilde ik het niet missen. Super tof!

1

Kampioenschap

Het Brits kampioenschap superbike is de belangrijkste motorsportklasse in het Verenigd Koninkrijk. In de BSB nemen de belangrijkste motorfietsfabrikanten, zoals Ducati, Honda, Yamaha en Suzuki, waarvan een aantal als fabrieksteam, deel. British Superbikes kenmerkt zich als een motorsport waarbij close-racing de normaalste zaak van de wereld is. Dit zorgt ervoor dat deze race altijd zo spectaculair is! Vorig jaar was ik zo gespannen wie er ging winnen. Samen met mijn zoon zat ik op de tribune met trillende handen van de adrenaline. Heerlijk!

Grote fan

Naast de races zijn er voor de bezoekers volop mogelijkheden voor meet-en-greets, handtekeningensessies en fotomomenten met de coureurs. Zelf heb ik een keer een meet-en-greet gehad met Jack Kennedy. Hij kwam in zijn motorkleding net van het circuit af. Ik kon met hem op de foto en mocht hem snel wat vragen stellen. Die foto hangt natuurlijk in mijn slaapkamer want ik ben een ontzettende fan van Jack. Vorig jaar werd hij helaas 22ste  tijdens het kampioenschap. Maar hij werd wel super vaak eerste bij de Ierse wedstrijd. Ik kan bijna niet meer wachten tot ik weer kan juichen bij TT-Assen.