Permanente make up belgie, wat kan het voor jou betekenen?

Permanente make up belgie, wat kan het voor jou betekenen?

Steeds meer mensen maken vandaag de dag gebruik van permanente make-up, niet gek ook want het scheelt een hoop tijd, gedoe en vaak ook geld. Maar wat maakt permanente make up belgie dan zo populair en wat houdt het eigenlijk in? Permanente make up omvat in ieder geval een aantal verschillende soorten technieken, waarbij vaak het gezicht bewerkt wordt om mooier te worden. Het permanente aspect hiervan houdt in dat je er hierna geen aandacht meer aan hoeft te besteden, dit brengt veel gebruiksgemak met zich mee. Het is dus een goede methode om zogenaamde ‘cosmetische imperfecties’ eens en voor altijd aan te pakken. 

Wat houdt permanente make-up in?

Permanente make up belgie houdt in dat je voor een lange periode geen make-up hoeft aan te brengen om cosmetische imperfecties te compenseren. Hierbij kun je denken aan je lippen, wenkbrauwen of scalp pigmentatie bijvoorbeeld. Hiervoor worden ook verschillende technieken gebruikt waarbij er met een kleine ingreep een aantal gezichtseigenschappen veranderd wordt. Waardoor je dit zelf niet meer manueel hoeft te doen. Vaak is het echter wel semi-permanent, omdat er met een PMU techniek gebruikt wordt die na een aantal jaar toch vervaagd. Hierdoor blijft het niet voor eeuwig staan, maar wel voor een hele lange periode. Hierdoor scheelt het op de lange termijn vaak ook geld. 

Waar vindt je goede permanente make up belgie? 

Op steeds meer plekken vind je permanente make up belgie. Niet gek, want de PMU technieken worden steeds populairder, ook wordt het steeds normaler gevonden om kleine ingrepen te laten uitvoeren om cosmetische imperfecties te compenseren. Mensen voelen zich hierdoor vaak zelfverzekerder. Om een goede specialist te vinden is het belangrijk goed te kijken naar de verschillende opties. Hierbij is het uiteraard van het grootste belang dat je je zeker voelt over de specialist waar je de behandeling ondergaat. Zorg dus van te voren ook altijd voor een adviesgesprek om een gevoel te krijgen bij de specialist. 

Hier kan permanente make-up allemaal toegepast worden

Permanente make up is beschikbaar voor verschillende plekken op je gezicht. De meest voorkomende ingrepen worden uitgevoerd aan de lippen, eyeliner, wenkbrauwen of als zogenaamde scalppigmentatie. Wat betreft de lippen kan PMU ervoor zorgen dat de lippen gecorrigeerd worden en dat ze voller ogen, dit kan op alle soorten huid toegepast worden. Ook kan het als eyeliner toegepast worden. Met het apparaat wordt er in dit geval een klein lijntje onder of boven het oog aangebracht. Zo springt je oog er echt uit. Ook kan het uiteraard voor de wenkbrauwen benut worden. Hierbij worden de wenkbrauwen deels getatoeëerd. Met scalp pigmentatie kan dunner wordend haar gecamoufleerd worden. Er zijn dus genoeg situaties wanneer permanente make-up kan worden toegepast.