Werkt het dragen van hielspoor zolen?

Werkt het dragen van hielspoor zolen?

Heb jij vaak last van pijn aan je hielen? Dan is de kans groot dat je een ontsteking hebt aan de peesplaat van je hiel. Dat kan behoorlijk gaan irriteren en flinke pijn aan je hielen veroorzaken. En die pijn voel je vooral als je lang moet staan of als je aan het lopen bent. Het kan je humeur behoorlijk verzieken als je dit elke dag voelt. Mensen vragen zich bij deze klachten vaak of het dragen van hielspoor zolen zin heeft. Het antwoord daarop is een volmondig ja. Sterker nog, in de meeste gevallen helpen deze kleine hulpmiddelen om de klachten voorgoed te doen verdwijnen. Omdat veel mensen weerstand hebben op het dragen van zolen hebben we in dit artikel de voordelen opgeschreven die je ervaart als je ze wel draagt.

Zolen helpen tegen de pijn

Het eerste wat hielspoor zolen voor je doen is dat ze de pijn verminderen. Je merkt misschien niet binnen een uur resultaat en je moet het dragen van de zooltjes even opbouwen, maar voor je het weet zul je merken dat de pijn minder wordt. Zelfs als je last hebt van klachten aan je nek, rug of schouders, kan het zomaar zijn dat je ook een vermindering merkt van de pijn op die plekken. De hulpmiddelen corrigeren namelijk je houding en daarmee ook de stand van de wervels van je nek en rug. Het kan een verademing zijn om te ervaren hoe je leven zonder pijn voelt.

Hielspoor zolen verminderen de overbelasting

Als je hielspoor zolen draagt dan verminder je de overbelasting op de pees waardoor de pees langzaam kan herstellen. Dat mag je wel even de tijd geven, zeker als je lang met de klachten hebt rondgelopen. Het duurt een aantal weken voordat de pees genezen is, al zul je vrij snel minder pijn hebben. Het kan geen kwaad om de middelen te blijven gebruiken. Het is goed voor je houding en voorkomt een volgende overbelasting.

Beter functioneren met zolen

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar we noemen het toch nog maar een keer. Met hielspoor zolen kun je snel weer beter functioneren. Niet alleen heb je minder pijn, je zult ook merken dat je gewoon weer kunt lopen en staan zonder dat je de ontsteking verergert of triggert. Als je de zolen aanschaft mag je het lopen erop langzaam opbouwen. Je mag je lijf even de tijd geven om zich aan te passen aan deze nieuwe houding zodat je lichaam kan herstellen.

Genezing van de peesplaat met hielspoor zolen

Als je niks doet kan de kwaal niet makkelijk genezen. De reden daarvoor is simpel. Omdat je elke dag druk blijft uitoefenen blijf je de pees irriteren en geef je deze geen kans om te herstellen. Daarom is het zo belangrijk om de oorzaak aan te pakken en dat doe je door op hielspoor zolen te gaan lopen. Hiermee haal je de overbelasting weg en kan het herstel worden ingezet. Dat is de eerste stap richting volledige genezing en een klachtenvrij leven.

Zoek je toch wat anders? Ga dan naar Podobrace.nl voor meer opties.