Waar let je op bij orthopedische schoenen kopen

Waar let je op bij orthopedische schoenen kopen

Moet jij orthopedische schoenen kopen aanschaffen, dan is dit vaak omdat je een afwijking aan je voeten hebt. Dit kan aangeboren zijn, maar ook gaandeweg zich hebben ontwikkeld. Wat ook de reden is waarom het noodzakelijk is, het uitzoeken kan een beste klus zijn. Mede door het feit dat het aanbod een stuk kleiner is dan bij reguliere schoenen en deze schoenen ook nog eens aan allerlei verschillende eisen moet voldoen. Kortom, een flinke uitdaging zou je denken. Toch is dit absoluut niet het geval. Wanneer je namelijk de juiste stappen doorloop, zal je merken dat het allemaal best meevalt. Om je dit te doen laten beseffen, hebben we een aantal van deze stappen voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn orthopedische schoenen?

Voordat we verdergaan met orthopedische schoenen kopen, is het goed eerst te kijken naar wat nu orthopedische schoenen daadwerkelijk zijn. Je kunt namelijk wel orthopedische schoenen kopen, maar als je niet weet wat belangrijk is, zal het weinig tot niet helpen. orthopedische schoenen, zijn schoenen die speciaal op maat worden gemaakt om je voeten te kunnen ondersteunen. Niet voor niets is dit daarom dus ook een heel traject en kun je niet zomaar in een winkel orthopedische schoenen kopen. Je voeten worden veelvuldig gemeten en in overleg met een arts wordt er gekeken waaraan jouw schoen moet voldoen. 

Vergoeding van je zorgverzekeraar

orthopedische schoenen zitten gelukkig in ons basispakket. Dat houdt dus in dat je zorgverzekeraar ze vergoed, althans zou je denken. Toch zitten hier nog wel een aantal haken en ogen aan. Het is namelijk zo, dat omdat het uit het basispakket komt in eerste instantie in rekening wordt gebracht door middel van het eigen risico. Heb je deze al volledig verbruikt, dan hoef je hier niets voor te betalen. Een ander punt is, dat je goed moet kijken naar wat je zorgverzekering voor eisen stelt. Het kan namelijk heel goed zijn, dat een bepaalde schoen niet wordt vergoed omdat deze niet aan de eisen voldoet. 

Uiterlijk van je schoen

Waar orthopedische schoenen tot enkele jaren geleden vaak saai en smaakloos waren, is dat tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Ze zijn er in allerlei verschillende, vorm en maten. Mede hierdoor zien we dat steeds meer mensen waarvoor het dragen van deze schoenen noodzakelijk is, er ook daadwerkelijk voor kiezen om het te doen. Uiteindelijk helpen ze alleen zichzelf ermee, aangezien je op deze manier zorgt voor de juiste ondersteuning van je voeten, maar ook de rest van je lichaam. Dus het uiterlijk van je schoen is dus wel degelijk van belang, vooral op jongere leeftijd, maar is niet het belangrijkste wat er is. Focus je dus te allen tijde eerst op het comfort en de pasvorm en kijk dan pas naar eventuele mogelijkheden tot een ‘fancy’ schoen.